pdb fotókönyv

Miért különleges a mi fotókönyvünk?

Nálunk valóban fotókönyvről beszélhetünk, hiszen fotóiból magas minőségű fotókönyvet készítünk. A belső oldalak anyaga nem nyomtatott, hanem valódi fotópapír, melyet laborgépekkel világítunk le és hívunk elő. Kötészeti eljárásunk lehetővé teszi, hogy nagyobb méretű, két oldalas képet is szerkeszthessen könyvünkben, hiszen az oldalak teljesen síkban nyithatóak. A könyv szerkesztésére szolgáló szoftver egyszerűen kezelhető, gyors, nincs szükség telepítésre és bármikor elmentheti munkáját, majd tetszőleges időpontban folytathatja.

A legfontosabb lépésekről néhány szóban:

Képfeltöltés

A Fotóim menüpont alatt található a feltöltött képek galériája. A feltöltési sebesség az internetkapcsolat minőségétől és a képek méretétől függően hosszabb időt is igénybe vehet. A galéria tartalma bármikor bővíthető a fotók hozzáadása gombbal.

Fontos! A szerkesztő szoftver kizárólag jpg kiterjesztésű fájlokkal dolgozik, egyéb képformátumokat nem kezel.

A fotókönyv szerkesztésének megkezdése

A fotókönyv méretének kiválasztásánál a szerkesztés gombbal kezdhető meg. Várjon, amíg üzemkész állapotba kerül a szerkesztő szoftver. A galéria fotóit a baloldali képlistában találja.

A borító

A borító kép beillesztéséhez - az egér bal gombjával - kattintson a kiválasztott fotóra, majd a gombot nyomva tartva húzza a borító első vagy hátsó lapjára azt. Az egérgomb elengedésével a kép a kiválasztott mezőbe kerül.

Az aktuális kép felső részén megjelenő ikonsor a következő lehetőségeket tartalmazza:
+ : képbe zoomolás (részletnagyítás) + irányban
- : képbe zoomolás (kifelé
C : kép forgatása (ha egy álló kép fekszik, ezzel helyes a pozícióba forgatható)
() : mérethez igazítás (ez a funkció úgy méretezi a képet, hogy a teljes mezőt kitöltse, illetve túlzott nagyítás esetén visszaállíthatja vele az eredeti képméretet)

Könyvcím beírása

A borító gerincét és előlapját szöveggel díszítheti. A rendelkezésre álló sorok száma előbbinél egy, utóbbinál kettő. A szöveg beviteléhez és formázásához, kérjük, használja az oldal tetején látható menüt (csak akkor látszik, ha a borítóhoz lapoz a könyvben). Itt adható meg a szöveg, a betűk típusa, mérete, illetve árnyékolására.

Belső oldalak szerkesztése

Fotók behelyezése

Ha elkészítette a borítót, kattintson az oldal jobb szélén található nyílra, és kezdje meg a belső oldalak szerkesztését. A lapozás után megjelenő palettából választhat sémát, ami alapján a következő oldalpár képelhelyezésein változtathat. Ha az oldalpár elkészült, kattintson újfent a jobboldali nyílra, és folytassa a munkát a következő oldalpáron.
A minimális oldalszám 30 (15 oldalpár), ezt elérve lezárható a megrendelés, de igény esetén a könyv 60 oldalig (30 oldalpár) bővíthető.

Ha egy képet már felhasználtunk, a képlistában szereplő miniatűr beszürkül, de ez csak figyelmezetés, a kép többször is felhasználható.

Minőségi figyelmeztetés

Ha a kiválasztott fénykép nyomtatási minősége alacsony (100 dpi alatt), vagy túlságosan nagy részletnagyítást szeretnénk alkalmazni az adott fotón, akkor figyelmeztetés jelenik meg. A figyelmeztetés jóváhagyása esetén a kép a mezőben marad, viszont a képen képen jelentős minőségromlás várható. Ezesetben tanácsos a képet jobb minőségűre cserélni, vagy kisebb részletnagyítást alkalmazni.

Fotó cseréje, oldalpár átszerkesztése, törlése

Ha a behelyezett fotót le kívánja cserélni, egyszerűen húzzon egy másik fotót a mezőbe. A már behelyezett fotót nem lehet közvetlenül másik képmezőbe áthelyezni, azaz a fotót újra be kell húznia a képlistából. Ha az oldalpár szerkesztése közben úgy érzi, hogy más elrendezés megfelelőbb lenne, az oldalelrendezés gomb megnyomásával újra kezdheti az aktuális oldalpár szerkesztését. Miután átlépte a minimális 15 oldalpárt (30 oldalt), az utolsó oldalpárt igény esetén törölheti.

Fotók megjelenítése a szerkesztő szoftverben

A gyorsabb működés érdekében a szoftver kicsinyített méretű, úgynevezett nézőképeket generál a szerkesztéshez, így előfordulhat hogy nagy méretű monitoron a képek kockásnak, pixelesnek tűnnek. Amennyiben a rendszer nem figyelmeztet alacsony felbontásra, túlzott nagyításra, ezesetben a nyomtatási minőség jó lesz, mert a könyv gyártása során nem a szerkesztéshez használt nézőképek kerülnek felhasználásra, hanem az Ön - eredetileg feltöltött, nagy felbontású fotói.

Szöveg hozzáadása a fotókhoz

A fotókönyvben elhelyezett fényképeket (egysoros) megjegyzéssel felíratozhatja. Ehhez kattintson az oldal tetején megjelenő ikonsor jobb szélső, T feliratú gombjára, majd a felugró ablakba gépelje be a kívánt szöveget, amit egyúttal módosítani, szerkeszteni is tud.
Fontos! A gyártás során a szöveg pontosan úgy fog rákerülni a könyvre, ahogy Ön azt a képernyőn látja, azaz amennyiben a szöveg túllóg az adott oldal határain, úgy annak végei sem fognak látszani a kész könyvön!

Fotók forgatása

Amennyiben a mezőbe húzott fotó oldalhelyzete nem megfelelő, az ikonsoron található forgatás gombbal a helyes pozícióba állíthatja.

Szerkesztés megszakítása, mentése

A Később folytatom gomb megnyomásával a könyv szerkesztése felfüggeszthető, ezesetben a befejezésre váró könyv a Fotókönyveim menüpont alá, a Félbehagyott könyvek mappába kerül mentésre, ami aztán bármikor megnyitható és befejezhető.

Szerkesztés befejezése, megrendelés

Amint elérte a minimális 30 oldalas oldalszámot, a képernyő bal alsó sarkában megjelenik a Végeztem, tovább a rendeléshez gomb. E gomb megnyomásával elkezdődik a rendelési folyamat, melynek első lépéseként még utoljára ellenőrizheti, hogy a fotókönyv megfelel-e elképzeléseinek, majd ezt követően (a megrendelő oldalon) megadhatja, hogy milyen példányszámmal kíván rendelni, illetve ha rendelkezik kedvezményre jogosító kóddal, azt is itt érvényesítheti.

A feltüntetett vételár bruttó, de nem tartalmazza az esetlegesen rendelt futárszolgálati díjat.

Futárszolgálat igénylése esetén a fizetés utánvéttel történik. A vételárat és a szállítási díjat a futárszolgálat munkatársa veszi át a fotókönyv(ek) kézbesítésekor.

Kellemes időtöltést kívánunk!